Ad de Keizer en Ineke Boer ontvangen uit handen van de burgemeester de gemeentepenning voor hun inzet voor de WVS

 

 

 

In partycentrum De Lockhorst ontvingen woensdagavond 7 december 2022 werden Ineke Boer en Ad de Keizer verrast met een onderscheiding voor hun inzet voor onze vereniging. Zij ontvingen uit handen van burgemeester De Vries de unieke zilveren gemeentepenning.

“Vanuit ons gemeentekantoor kijk ik iedere dag uit over de prachtige gemeentehaven waar we dagelijks de activiteiten bij de Watersport Vereniging Sliedrecht zien. Gasten zijn ook altijd onder de indruk van het mooie uitzicht. En dat het er zo mooi uitziet is vooral ook te danken aan al die vrijwilligers van Watersport Vereniging Sliedrecht. Daarom nodig ik graag Ad de Keizer en Ineke Boer uit om naar voren te komen. Want beste aanwezigen.  Ineke jij denkt dat Ad vandaag de gemeentepenning krijgt en Ad jij bent hier omdat jij erbij wilt zijn dat Ineke de gemeentepenning krijgt. Maar ik kan jullie nu wel verklappen dat jullie allebei die eer te beurt vallen. Jullie beider betrokkenheid bij de watersportvereniging is groot. Dames eerst. Ineke Boer, ik heb begrepen dat jij al 17 jaar lang de havenmeester bent. Tijdens het seizoen ben jij de eerste die contact heeft met de passanten. Je zorgt dan niet alleen voor de praktische zaken. Je zorgt er ook voor dat passanten weten waar ze een hapje kunnen eten, welke bezienswaardigheden er zijn, waar ze kunnen winkelen en waar onze musea zijn. Met andere woorden jij verzorgt een warm en hartelijk welkom voor onze gasten. Jij bent daarmee niet alleen de gastvrouw van de Watersport Vereniging Sliedrecht maar ook van de gemeente Sliedrecht. Dank je wel Ineke. Niet alleen voor passanten ben je belangrijk, ook voor onze eigen leden. Want onze Watersport Vereniging telt 900 leden en 250 ligplaatsen. Niet iedereen heeft een vaste plek. Jij zorgt er keer op keer weer voor dat onze leden zonder vaste ligplaats tijdelijk een plekje krijgen. In het seizoen ben je er iedere avond anderhalf tot twee uur. Een groot aantal uren dat jij je vrijwillig inzet voor de vereniging. Je bent daarin trouw en servicegericht. Het is ook zo dat je het zelfs prettig vond dat een operatie uitgesteld werd, zodat jij gewoon het vaarseizoen kon afmaken. Je hebt dan ook een groot hart voor de vereniging.

 

Naast en voor Ineke staat Ad want Ad de Keizer je bent al bijna 30 jaar bestuurder van de vereniging. En besturen doe jij niet alleen vanuit de bestuurstafel. Jij weet met jouw technische kennis de onderhoudsploeg goed aan te sturen en te begeleiden. Je stuurt niet alleen je werkt ook mee. Meewerkend voorman. Zonder veel woorden pak je veel zaken aan en rond je af zodat de haven en de winterberging op de Kaai er goed bijliggen. Je denkt in mogelijkheden en niet in problemen. We begrijpen dat jij niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk het ‘oliemannetje’ van de vereniging bent. Je bent een kei in het onderhouden van contacten en het oplossen van problemen. En dat is soms nodig. Zo is de wachtlijst erg lang. Jij zorgt dat de vrijgekomen ligplaatsen eerlijk verdeeld worden over de wachtenden op de wachtlijst. Sommige leden wachten al jaren maar weten dat jij ze eerlijk behandelt en met de indeling van de haven er voor zorgt dat zo veel mogelijk leden een ligplaats hebben. Ad, vanuit de Bella Donna ben jij er voor de leden van Watersport Vereniging Sliedrecht, voor je kinderen en voor je kleinkinderen een anker. Een anker, waarop heel veel mensen bouwen en vertrouwen. Ineke en Ad als grote dank voor al jullie vrijwillige inzet voor onze haven, de leden en de gasten reik ik jullie namens de gemeente Sliedrecht graag de gemeentepenning uit”, zo sprak De Vries hen toe.